O combinaţie delicioasă şi uşor de gătit este orezul cu spanac, motiv pentru care îţi recomandăm să încerci această reţetă de inspiraţie grecească.

Orez cu spanac şi lămâie - ingrediente necesare:

- 150 de grame de orez
- 700 de grame de spanac verde
- 250 ml de apă
- o ceapă
- o lingură de pastă de tomate
- două linguri de ulei de măsline
- sucul obţinut dintr-o lămâie
- o lingură de mentă uscată
- o legătură de mărar verde
- sare şi piper, după gust.

Orez cu spanac şi lămâie - mod de preparare:

Spală spanacul, îndepărtează-i codiţele şi lasă frunzele la scurs. Ulterior, pune-le într-o cratiţă şi amestecă-le cu sucul de lămâie şi cu o linguriţă de ulei de măsline.

Curăţă ceapa şi toac-o mărunt, după care căleşte-o. Când a devenit translucidă, adaugă spanacul, apa, mărarul şi menta. Lasă totul să fiarbă, după care adaugă orezul şi condimentează cu sare şi piper. Adaugă şi pasta de roşii.

Mai lasă să fiarbă orezul timp de 20 de minute, iar apoi serveşte preparatul cald, stropit cu suc de lămâie.

Poftă bună!

Loading...