Nimic nu se compară cu mirosul pâinii calde, abia scoase din cuptor. Aşadar, îţi recomandăm să faci această pâine fără frământare.

De ce ai nevoie pentru pâine

600 g făină

¼ linguriţă drojdie

1 praf de sare

apă caldă

2 cepe verzi

tărâţe de grâu

Cum se prepară pâinea

Pasul 1

Combini făina cu sarea şi drojdia. Torni apă şi amesteci până când obţii un aluat lipicios. Îl acoperi şi-l laşi să crească cel puţin 2 ore.

Pasul 2

Când aluatul începe să facă bule şi a crescut, îl scoţi din castron, îl presari cu făină, îi dai o formă rotundă şi pui peste el cepele verzi tocate. Frămânţi cât să se omogenizeze cepele în aluat, acoperi şi laşi din nou la crescut 15 minute.

Pas 3

Presari tărâţele de grâu pe un prosop, pui aluatul, îl acoperi cu marginile prosopului şi-l laşi să crească alte 2 ore. Îl pui în formă şi ţii pâinea la cuptor până când se rumeneşte.

Sursa https://eatchofood.com

Loading...