Pâine cu ceapă, fără frământare. FOTO

paine jpeg

Nimic nu se compară cu mirosul pâinii calde, abia scoase din cuptor. Aşadar, îţi recomandăm să faci această pâine fără frământare.

De ce ai nevoie pentru pâine

600 g făină

¼ linguriţă drojdie

1 praf de sare

apă caldă

2 cepe verzi

tărâţe de grâu

Cum se prepară pâinea

Pasul 1

Combini făina cu sarea şi drojdia. Torni apă şi amesteci până când obţii un aluat lipicios. Îl acoperi şi-l laşi să crească cel puţin 2 ore.

image

Pasul 2

Când aluatul începe să facă bule şi a crescut, îl scoţi din castron, îl presari cu făină, îi dai o formă rotundă şi pui peste el cepele verzi tocate. Frămânţi cât să se omogenizeze cepele în aluat, acoperi şi laşi din nou la crescut 15 minute.

image

Pas 3

Presari tărâţele de grâu pe un prosop, pui aluatul, îl acoperi cu marginile prosopului şi-l laşi să crească alte 2 ore. Îl pui în formă şi ţii pâinea la cuptor până când se rumeneşte.

image

Sursa https://eatchofood.com

https://eatchofood.com