Din inima frumoasei Bucovine, din bucătăriile gospodinelor de aici, aducem o reţetă simplă de papanaşi bucovineni, pe care îi poţi prepara oricând pentru cei dragi. Urmează paşii recomandaţi de noi şi cumpără cele mai proaspete ingrediente, iar rezultatul va fi placul tuturor.

Papanaşi bucovineni. Reţetă simplă - Ai nevoie de (pentru 10 porţii)

1 kg brânză de vaci
400 g făină
3 linguri zahăr
½ plic praf de copt
coaja şi zeama de la 1 lămâie
1 praf de sare
200 ml smântână
50 g stafide, opţional
200 ml ulei
dulceaţă de afine, opţional

Papanaşi bucovineni. Reţetă simplă - Mod de preparare

Amesteci făina cu praful de copt stins cu zeama de la lămâie. Mixezi 5 minute brânza de vaci bine scursă şi o combini cu făina. Adaugi coaja de lămâie, un praf de sare şi zahărul. Omogenizezi toate ingredientele până obţii un aluat. Pui uleiul la încins într-o cratiţă. Ungi mâinile cu făină şi faci biluţe din aluat pe care le aplatizezi şi le dai prin făină. Prăjeşti papanaşii în ulei pe ambele părţi, după care îi scoţi pe un şervet absorbant, pentru a îndepărta excesul de grăsime. Îi serveşti calzi cu smântână, dulceaţă de afine sau stafide.

Loading...