Papanaşi cu dulceaţă de afine

Papanasi jpeg

Ingrediente: 500 g brânză dulce de vacă 400 g făină 100 g zahăr 10 g bicarbonat 2 pliculeţe zahăr vanilat 2 ouă coaja rasă de la o lămâie 500 ml smântână 1 borcan dulceaţă de afine ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Baţi ouăle cu zahărul, coaja de lămâie, zahărul vanilat şi bicarbonatul. Adaugi treptat brânza şi făina. Modelezi din aluat bile potrivit de mari cărora le faci o adâncitură în centru şi capace pentru viitorii papanaşi. Îi prăjeşti în baie de ulei şi îi scoţi pe şerveţele de bucătărie pentru a absoarbe excesul de grăsime. Serveşti papanaşii calzi cu smântână şi dulceaţă de afine, după gust.

Timp de preparare: 1h

8 porţii