Pârjoale bucovinene

parjoale bucovinene jpeg

O reţetă simplă după care poftim deseori gândindu-ne la ea. A venit vremea să o şi pregătim pentru noi, şi pentru cei dragi în aceeaşi măsură!

Ingrediente (20 chiftele)

500 g carne de porc miezul de la 2 felii pâine 2 ouă 1 cartof 5-6 căţei usturoi 1 ceapă sare piper 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel ulei

Mod de preparare

Speli şi cureţi de pieliţe carnea, apoi o tai cubuleţe şi o dai prin maşina de tocat. O pui într-un vas alături de miezul de pâine, înmuiat în apă şi stors bine, şi de verdeaţa tăiată mărunt. Adaugi ouăle, cartoful curăţat şi dat prin răzătoarea mică, sare şi piper şi amesteci bine. Pui tot acum şi ceapa tocată şi călită şi căţeii de usturoi zdrobiţi. Omogenizezi.

Iei din compoziţie şi formezi chiftele, pe care le laşi aşa sau le turteşti cu podul palmei şi le prăjeşti în baie de ulei încins. Când sunt rumenite bine, le scoţi pe şervete de hârtie şi le serveşti calde, alături de diferite garnituri.