Păstrând savoarea prăjiturii clasice cu brânză, această pască are un ingredient în plus care o face şi mai gustoasă: ciocolata.

 

 

Ingrediente

Pentru blat

  • 200 g făină
  • 80 ml lapte
  • 100 g unt
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură

  • 400 g cremă de brânză, la temperatura camerei
  • 3 ouă
  • 150 g zahăr pudră
  • esenţă de vanilie
  • 50 g merişoare uscate
  • 70 g ciocolată

Pentru glazură 

  • 100 ml frişcă lichidă
  • 100 g ciocolată neagră 
Pentru blat, amesteci untul moale cu făina până când capătă o consistenţă nisipoasă. Adaugi sarea, torni treptat laptele şi frămânţi până când aluatul se leagă. Îl înfăşori în folie alimentară de plastic şi-l dai la frigider 30 de minute. 
 
Dai drumul la cuptor la 200 °C. Întinzi din aluatul rece o foaie subţire, pe care o aşezi într-o formă rotundă, cu inel detaşabil, tapetată. Dai blatul la cuptor, 15 minute, apoi reduci temperatura la 160 °C.
 
Cât timp stă blatul la cuptor, prepari crema. Mixezi crema de brânză cu ouăle bătute uşor, adaugi zahărul şi esenţă de vanilie, după gust. După ce s-au omogenizat, încorporezi cu mişcări uşoare ciocolata mărunţită şi merişoarele uscate. Scoţi blatul, torni peste el umplutura şi o nivelezi. Dai din nou pasca la cuptor, la 160 °C, aproximativ o oră, până se rumeneşte uşor pe deasupra. O scoţi din cuptor şi o laşi la răcit, apoi o dai la frigider 2-3 ore. 
 
Încălzeşti frişca lichidă, apoi adaugi în ea ciocolata ruptă bucăţi şi amesteci până se omogenizează. Torni glazura peste pască după ce aceasta s-a răcorit. O decorezi după imaginaţie.
 
FOTO: SHUTTERSTOCK
Loading...