Stafidele sunt recomandate persoanelor care suferă de anemie. Sunt bogate în fier, în complexul de vitamine B şi stimulează producerea de celule roşii, responsabile de transferul oxigenului către ţesuturi. Aşa că poţi folosi din abundenţă în această pască fabuloasă.

 

 

Ingrediente

Pentru blat

  • 3 ouă
  • 80 g zahăr
  • 100 g făină
  • 50 ml ulei
  • 1 plic zahăr vanilat

Pentru umplutură

  • 600 g brânză de vaci
  • 150 g smântână
  • 3 ouă
  • 150 g zahăr
  • 50 g griş
  • 50 g făină
  • 1 praf de sare
  • esenţă de vanilie
  • 125 g stafide
  • 50 ml rom

Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare. Separat, mixezi gălbenuşurile cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă, apoi încorporezi zahărul vanilat, uleiul şi făina. La final, adaugi albuşurile cu mişcări uşoare de jos în sus.

Pui compoziţia într-o tavă rotundă, tapetată, şi o dai la cuptor, la 170 °C, pentru 10 minute. 

Pentru umplutură, mixezi brânza de vaci cu smântâna, zahărul, ouăle, sarea, făina şi grişul. Adaugi esenţă de vanilie, după gust şi stafidele înmuiate în rom şi scurse. Scoţi blatul, pui compoziţia, o nivelezi şi dai din nou tava la cuptor pentru încă o oră. După ce s-a răcorit, decorezi pasca după imaginaţie.

FOTO: Shutterstock

Loading...