Pastă de ardei capia

pasta de ardei jpeg

E musai să pregăteşti această reţetă pentru la iarnă. E sosul perfect pentru fripturi cu carne roşie!

Ingrediente

3 kg ardei capia 1 lingură sare grunjoasă piper 3-4 căţei usturoi 1 linguriţă coriandru 1 linguriţă chimen

Mod de preparare

Speli şi cureţi ardeii, apoi îi dai prin maşina de tocat sau îi mixezi în robotul de bucătărie. Adaugi sarea, coriandrul, usturoiul zdrobit şi chimenul şi pui toată cantitatea de ardei într-o oală.

Laşi să fiarbă la foc mic până se evaporă toată apa. Amesteci constant. Când s-a îngroşat suficient, adaugi puţin piper. Mai laşi să fiarbă 5-8 minute. Pui pasta de ardei fierbinte în borcane sterilizate pe care le închizi etanş. Păstrezi borcanele învelite în pături 1-2 zile, până se răcesc complet. Depozitezi borcanele într-un loc răcoros şi uscat.