Fasolea boabe este un aliat de nădejde în sezonul rece, când nu avem atât de multe legume şi fructe la dispoziţie. Are un aport important de fibre, necesare digestiei, dar şi multe proteine. Prepar-o cât mai diversificat şi încearcă şi această reţetă!

 

Ingrediente 

300 g fasole boabe 

1 morcov 

1 ceapă

2 ardei roşii

2 căţei de usturoi

70 ml ulei 

sare

piper

 

Alegi fasolea, o speli şi o pui la înmuiat în apă rece, peste noapte. A doua zi o scurgi, o pui la fiert în altă apă şi, după ce a dat în câteva clocote, schimbi apa. Adaugi morcovul şi ceapa curăţate, presari un praf de sare şi laşi pe foc până ce fasolea e complet fiartă.

Între timp, coci ardeii, îi cureţi de coajă, de cotoare şi de seminţe şi îi tai fâşii.

Scurgi fasolea şi păstrezi puţin din zeama în care a fiert. Mixezi într-un blender fasolea, morcovul şi ceapa cu ardeii copţi, uleiul, usturoiul, sare şi piper, după gust. Adaugi câte puţin din zeama în care a fiert, până obţii consistenţa dorită. Serveşti pasta de fasole cu pâine proaspătă sau prăjită.

FOTO Shutterstock