Pentru felul principal, alege o porţie de paste bolognese cu vinete. Sunt săţioase, iar vinetele dau un gust deosbit acestui preparat. Dacă vrei, poţi înlocui carnea tocată cu ciuperci, pentru o reţetă de post.

 

  • Pregătire:10 min
  • Porții:5
  • Gătire:50 min
  • Timp total:1h
  • Categorie:fel principal
Ingrediente

1 vânătă medie

1 ceapă

1 ardei iute

200 g mazăre sotată, opţional

200 g carne tocată de vită

300 g carne tocată de porc

500 ml suc de roşii

2-3 căţei de usturoi

1 linguriţă boia de ardei

sare

piper

ulei

paste, după preferinţă

Mod de preparare

Feliezi vânăta, o aşezi într-o tavă cu hârtie de copt, o stropeşti cu ulei şi o coci până când se înmoaie.

Fierbi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi.

Toci ceapa şi ardeiul şi le sotezi în ulei. Adaugi carnea şi amesteci constant până scade zeama lăsată. Adaugi usturoiul pisat, boiaua şi sare şi piper, după gust. Torni sucul de roşii şi mai laşi să clocotească câteva minute. Adaugi vânăta şi omogenizezi.

Serveşti pastele cu sos bolognese şi, dacă vrei, cu mazăre sotată.

Sursa https://nourisheveryday.com

Loading...
Evaluează articolul