Paste cu ciuperci şi sos alb

paste cu ciuperci si sos alb jpeg

O reţetă savuroasă, perfectă de servit la masa de prânz.

Ingrediente:

200 grame de paste penne rigate 250 grame de ghebe 200 ml de smântână 50 grame de brânză de oaie 75 grame brânză cu mucegai 25 grame de unt 1 ceapă mică 4 căţei de usturoi 4-5 frunze de busuioc piper sare

Mod de preparare:

Se topeşte untul într-o tigaie şi se adaugă ceapa şi 2 căţei de usturoi tocaţi mărunt. Se adaugă apoi smântâna, piperul, sarea şi cele două tipuri de brânză. Se lasă pe foc până când compoziţia se transformă într-un sos cremos. Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se încinge ulei de măsline într-un vas şi se adaugă ciupercile şi cei doi căţei de usturoi rămaşi. Când este gata, se ia usturoiul din recipient, iar ciupercile se vor amesteca cu pastele şi sosul alb. Se aşează pe farfurie şi se presară busuioc tocat peste.

Sursa: wholefoodmarket.com