Paste cu sos de creveţi şi mazăre

paste cu creveţi şi mazăre jpeg

Fiindcă e sezonul mazărei şi temperaturile din termometre au crescut, poţi înlocui carnea cu creveţi. Combină-i cu o porţie de paste pentru a te bucura de un preparat rapid şi delicios!

onservă de roşii în bulion

şi smântână

creveţi decorticaţi

3 linguri ulei

sare

piper negru

Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. În timp ce fierb, toci usturoiul şi îl pui la călit în ulei 3 minute, amestecând. Adaugi roşiile în bulion şi amestecul de lapte şi smântână. Laşi să fiarbă la foc mediu până dă un clocot, apoi reduci focul şi mai ţii 2 minute, amestecând continuu. Adaugi creveţii, mazărea, sarea şi piperul, după gust. Mai fierbi încă 5-10 minute, până se înmoaie creveţii. Serveşti pastele cu sosul de creveţi şi mazăre. Poţi orna cu rondele subţiri de ceapă verde, dacă doreşti.

Sursa:

https://www.goodhousekeeping.com/