Paste cu vinete şi peşte spadă

1 paste cu vinete si peste spada jpg jpeg

O porţie delicioasă de paste va fi întotdeauna un răsfăţ culinar. Această reţetă de paste cu vinete şi peşte spadă te va cuceri de la prima degustare prin aroma deosebită dată de îmbinarea ingredientelor. În plus, se prepară rapid! O încerci?

Ingrediente pentru Paste cu vinete şi peşte spadă

  • 400 g paste
  • 1 vânătă
  • 500 g peşte spadă
  • 1 pahar vin alb sec
  • 9 roşii cherry
  • mentă proaspătă
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare Paste cu vinete şi peşte spadă

1. Crestezi uşor roşiile la codiţă şi le fierbi 2 minute în apă. Le scoţi, le pui în apă cu gheaţă, apoi le descojeşti. 2. Separat, tai vânăta cuburi, o dai cu sare şi o laşi 30 de minute. 3. Tai peştele cubuleţe, le rumeneşti în puţin ulei, apoi torni vinul. Laşi pe foc până se evaporă alcoolul, adaugi roşiile, le fierbi 15 minute şi, la final, pui mentă tăiată fin, după gust. 4. Între timp, speli vinetele de sare, le usuci şi le prăjeşti în puţin ulei până devin aurii. 5. Fierbi pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj, le scurgi şi le răstorni în tigaie. Le ţii să se combine aromele, apoi adaugi vinetele, potriveşti gustul de sare şi piper, amesteci şi dai deoparte de pe foc.

Poftă bună!