Pastele rămân o variantă rapidă şi săţioasă pentru o masă de prânz sau de seară. Îţi propunem, de această dată, o combinaţie de paste cu afumătură. Ce minunăţie de arome!

 

Ingrediente

  • 300 g ciolan afumat, fără os
  • 400 g paste scurte, după preferinţă
  • 1 ardei roşu
  • 1 dovlecel mic
  • 100 g smântână
  • 100 g caşcaval
  • sare
  • piper
  • 1 lingură ulei

Mod de preparare 

Fierbi ciolanul până ce carnea este moale, apoi o tai cubuleţe. Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi şi le pui într-un bol încăpător. Cureţi ardeiul şi dovlecelul, le toci cubuleţe şi le adaugi peste paste, împreună cu carnea şi smântâna. Presari sare şi piper, după gust, apoi torni compoziţia într-o tavă unsă cu ulei. Dai pastele la cuptor 20 de minute, la 180 °C, apoi presari caşcavalul ras şi mai ţii la cuptor 10 minute. Decorezi preparatul cu verdeaţa preferată şi serveşti cald sau rece.

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Linguine cremoase cu dovleac

Loading...