Pateuri cu brânză şi busuioc

pateuri branza busuioc jpeg

Încă din copilărie am „decretat“ că că pateurile cu brânză şi busuioc sunt cele mai bune aperitive sau gustări din lume. Nu mă credeţi? Convingeţi-vă singuri!

Ingrediente pentru pateuri cu brânză şi busuioc

400 g aluat de foitaj 150 g brânză dulce 150 g telemea 1/2 linguriţă busuioc uscat câteva fire de pătrunjel 2 linguri făină sare 1 gălbenuş

Mod de preparare pentru pateuri cu brânză şi busuioc

Se presară făină pe o planşetă şi se întinde aluatul în foaie subţire. Se taie cercuri cu ajutorul unei forme de patiserie. Se amestecă brânza dulce cu telemeaua dată pe răzătoarea mică. Se adaugă busuiocul şi pătrunjelul tocat mărunt. Se condimentează cu sare, dacă mai este nevoie, şi se amestecă bine.

Se pune umplutură pe mijlocul fiecărui cerc, se ­pliază şi apoi se apasă marginile cu o furculiţă. Se aşază într-o ­tavă cu hârtie de copt şi se ung cu gălbenuş bătut. Pateurile cu brânză şi busuioc se coc în cuptorul preîncălzit timp de 15-20 de minute.