Un desert nu e doar un moment dulce, ci poate rămâne întipărit pentru totdeauna în memoria gustului. Iată o reţetă de Pavlova cu căpşuni, pentru momentele de răsfăţ.
Ingrediente
 
Pentru blatul de bezea
  • 8 albuşuri
  • 450 g zahăr pudră
  • 10 g amidon
Pentru cremă
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frişcă lichidă
  • zeama şi coaja de la 1 lime 

Pentru ornat

  • 500 g căpşuni
Pentru blat, mixezi albuşurile cu zahărul pudră, pe care îl încorporezi în 4 tranşe. La final, când compoziţia s-a întărit, pui amidonul. Tapetezi cu hârtie de copt o tavă şi desenezi pe foaia de copt un cerc cu diametrul de 22 cm. Aranjezi bezeaua, avâng grijă să aibă o înălţime de 10-12 cm, iar la mijloc formezi o adâncitură, în care vei pune crema şi fructele. Pe lateral, la exterior, cu o spatulă, faci modelul dorit. Coci blatul de bezea 1 oră şi 45 de minute, la 100 de grade. Laşi la răcit în cuptor, cu uşa întredeschisă.
 
Pentru cremă, mixezi împreună frişca şi mascarpone, iar la final adaugi zeama şi coaja de lime. 
 
Asamblezi tortul: în adâncitura din blat aşezi crema, apoi aranjezi fructele şi decorezi după imaginaţie.
 
FOTO Shutterstock
Loading...