Un desert nu e doar un moment dulce, ci poate rămâne întipărit pentru totdeauna în memoria gustului. Roxana Tănase, de la atelierul Mousserie din Bucureşti, Calea Rahovei nr. 240, propune pentru cititoarele „Click!Poftă bună!“ o reţetă de Pavlova cu căpşuni, pentru momentele de răsfăţ.
Ingrediente
 
Pentru blatul de bezea
  • 8 albuşuri
  • 450 g zahăr pudră
  • 10 g amidon
Pentru cremă
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frişcă lichidă
  • zeama şi coaja de la 1 lime 

Pentru ornat

  • 500 g căpşuni
Pentru blat, mixezi albuşurile cu zahărul pudră, pe care îl încorporezi în 4 tranşe. La final, când compoziţia s-a întărit, pui amidonul. Tapetezi cu hârtie de copt o formă de tort cu pereţi detaşabili, cu diametrul de 22 cm. Coci, pe rând, trei blaturi din bezea, având grijă ca la unul dintre ele să formezi mici vârfuri, cu o spatulă. Le ţii pe fiecare la 120 °C, 20 de minute, apoi la 100 °C, încă 40 de minute. Le laşi la răcit.
 
Pentru cremă, mixezi împreună frişca şi mascarpone, iar la final adaugi zeama şi coaja de lime. 
 
Asamblezi tortul, alternând blaturile de bezea cu crema de mascarpone şi presari între ele căpşunile. Închei Pavlova cu blatul care are un model. 
Loading...