Ştiai că italienii sunt cei mai mari consumatori de paste din lume? Un italian mănâncă, în medie, aproximativ 30 kg de paste pe an. Dacă şi ţie îţi plac, îţi propunem o reţetă cu pui în sos cremos de smântână, care nu va rezista prea mult timp în farfurie. Pentru un plus de savoare, le poţi condimenta cu tarhon, mirodenie ce combină gustul dulce pătrunzător cu cel dulce piperat.

Ingrediente

2 linguri ulei

300 g piept de pui, tăiat bucăţele

3 căţei de usturoi, pisaţi

300 ml smântână

1 linguriţă tarhon uscat

500 g penne

zeama de la 1 lămâie

sare şi piper

Mod de preparare

Într-o tigaie, rumeneşti pieptul de pui în puţin ulei încins, aproximativ 3 minute. Adaugi usturoiul, smântâna şi tarhon. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Amesteci până ce sosul da în clocot. Pregăteşti pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Scurgi bine pastele şi le combini cu sosul. Adaugi o linguriţă din apa în care au fiert, dacă ţi se pare prea gros. Serveşti cu zeamă de lămâie.

Sursa https://realfood.tesco.com

Loading...