Penne cu roşii, busuioc, măsline şi pecorino

2 shutterstock 2025613250 jpg jpeg

Cele mai bune reţete de paste se fac cu ingrediente simple şi de calitate. Si, cel mai important, nu foarte mult. Pentru un gust deosebit, foloseşte paste proaspete cu ou, piper proaspăt măcinat şi roşii zemoase şi proaspete.

Ingrediente pentru penne cu roşii, busuioc, măsline şi pecorino:

750 g roşii în conservă, în suc propriu

3 linguri ulei de măsline

30 g unt

sare

piper

500 g penne

200 g măsline negre fără sâmburi

1 legătură busuioc

100 g brânză pecorino

Mod de preparare:

Încinge o tigaie, pune ileiul de măsline, apoi usturoiul zdrobit şi căleşte-l un minut, apoi adaugă roşiile. Condimentează cu sare şi piper, după gust, iar dacă doreşti adaugă o linguriţă de zahăr. Lasă să fiarbă 15 minute, la foc mic. Adaugă untul, omogenizează şi stinge focul.

Fierbe pastele într-o oală mare cu apă şi sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj.. Scurge-le şi pune-le peste sosul de roşii. Adaugă măslinele şi frunzele de busuioc şi amestecă. Când serveşti, adaugă brânză rasă şi o frunză de busuioc.

FOTO Shutterstock