Cele mai bune reţete de paste se fac cu ingrediente simple şi de calitate. Si, cel mai important, nu foarte mult. Pentru un gust deosebit, foloseşte paste proaspete cu ou, piper proaspăt măcinat şi roşii zemoase şi proaspete.

 

 

Ingrediente pentru penne cu roşii, busuioc, măsline şi pecorino:


750 g roşii
Ulei de măsline
Piper proaspăt măcinat
oţet balsamic
500 g penne
200 g măsline negre fără sâmburi
1 legătură busuioc
80 g brânză pecorino

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 200 de grade. Pune roşiile întregi, sau dacă sunt mari tăiate în jumătate, într-o tigaie şi adaugă ulei de măsline, sare şi piper, apoi dă-le la cuptor pentru 20 de minute. Când s-au copt, zdrobeşte-le cu o furculiţă şi stropeşte-le cu oţet balsamic.
Fierbe pastele într-o oală mare cu apă şi sare, scurge-le şi pune-le peste roşiile zdrobite. Adaugă măslinele şi frunzele de busuioc şi amestecă. Pune sare şi piper şi în fiecare porţie adaugă brânză rasă şi o frunză de busuioc.

https://www.jamieoliver.com/recipes/pasta-recipes/penne-with-tomato-basil-olives-and-pecorino/

Loading...
Evaluează articolul