Avocado este uşor digerabile, bogat în fibre şi de ajutor în cazul maladiilor cardiovasculare. Este un fruct bogat în minerale, în uleiuri vegetale şi în vitamina E. El conţine până la 58% lipide, 34% glucide şi 8% proteine. Dacă prepari această reţetă de peşte cu sos de avocado vei beneficia şi de beneficiile cărnii de peşte.

Peşte cu sos de avocado - Ingrediente (4 porţii)

2 avocado copţi, curăţaţi şi tăiaţi bucăţi
3 linguri zeamă de lămâie sau de limetă
1 lingură ceapă verde tocată
1 lingură pătrunjel tocat
1 linguriţă muştar
sare
piper
4 fileuri de peşte (noi am folosit somon)
ulei de floarea soarelui sau din sâmburi de struguri

Peşte cu sos de avocado - Mod de preparare

Pui bucăţile de avocado li zeama de lămâie ori de limetă într-un mixer sau blender şi pasezi. Adaugi treptat ulei, până când ajungi la consistenţa dorită a sosului. Pui şi ceapa verde, pătrubnjelul şi laşi să se amestece. Pui într-un vas mic, adaugi muştar, sare şi piper după gust.

Încingi ulei într-o tigaie, dai focul la mediu. Presari sare şi piper pe ambele părţi ale peştelui şi cu grijă aşezi fileurile în tigaie. Le laşi până se pătrund bine, cam 3-4 minute pe fiecare parte. Serveşti peştele cu sos de avocado.

sursa: www.simplyrecipes.com

Loading...