Piccata de pui

1 shutterstock 622738967 jpg jpeg

Bucăţele fragede şi aromate de pui, un sos cu unt, lămâie şi capere, iar pieptul de pui va fi transformat total.

Ingrediente

700 g piept de pui, fără piele şi os

250 ml supă de pui

150 g făină albă

80 ml vin alb sec

80 ml smântână pentru gătit (20% grăsime)

2 linguri zeamă de lămâie

3 linguri ulei vegetal 

2 linguri unt

1 lingură capere

1-2 căţei de usturoi

sare

piper

pătrunjel, pentru decor

Tai pieptul de pui felii, aşezi deasupra folie alimentară de plastic şi baţi uşor cu un ciocan de şniţele. Asezonezi cu sare şi piper după gust, treci bucăţile de carne prin făină şi le prăjeşti la foc mic în uleiul încins, apoi dai deoparte.

În acelaşi vas, adaugi vinul şi untul, feliile de usturoi, caperele, zeama de lămâie şi supa de pui. Amesteci şi torni smântâna pentru gătit. Laşi să dea un clocot, transferi carnea, mai ţii un minut pe foc şi dai deoparte. Asezonezi cu sare, dacă mai este nevoie (caperele sunt deja sărate). Decorezi preparatul cu felii de lămâie şi cu pătrunjel proaspăt tocat. 

FOTO Shutterstock