Piept de pui cu roşii cherry coapte şi ceapă roşie

piept de pui cu rosii cherry si ceapa rosie2 jpeg

Dacă pieptul de pui ţi se pare lipsit de gust, îl poţi reinventa în bucătăria ta, cu ajutorul unor ingrediente precum roşiile coapte, ceapa roşie, usturoiul şi câteva ierburi aromatice.

Ingrediente pentru piept de pui cu roşii cherry coapte şi ceapă roşie

1 cană de roşii cherry tăiate jumătăţi

1/2 ceapă roşie medie

2 căţei de usturoi

1 linguriţă de ulei de măsline

1/2 linguriţă ierburi aromate

1 vârf de cuţit fulgi de ardei iute

sare

piper negru măcinat, după gust

ulei

1 piept de pui, fără piele

1 lingură busuioc tocat

Mod de preparare piept de pui cu roşii cherry coapte şi ceapă roşie

Încălzeşti cuptorul. Între timp, într-un castron mediu, combini roşiile cherry tăiate jumătăţi, ceapa roşie tăiată în fâşii mai late, usturoiul curăţat şi zdrobit cu lama unui cuţit, uleiul de măsline, amestecul de ierburi mediteraneene (de exemplu, rozmarin, pătrunjel, busuioc, cimbru etc.), fulgii de ardei iute, sarea şi piperul negru proaspăt măcinat. Amesteci bine toate ingredientele până se acoperă de ulei în mod egal şi le transferi într-o tavă unsă cu ulei de măsline. Le laşi la cuptor 12 sau 15 minute.

Între timp, tai pieptul de pui pe lungime, în două părţi egale. Asezonezi ambele bucăţi de pui cu sare şi piper.

Ungi cu ulei de măsline o tigaie antiaderentă sau o tigaie grill şi o laşi la foc mediu spre mare. Când tigaia este încinsă, adaugi puiul. Laşi carnea în tigaie 1 minut şi jumătate - 2 minute, pe fiecare parte.

Pentru a servi, pui peste carne legumele preparate la cuptor şi presari busuioc tocat.

Sursa: skinny taste