Piroşti cu brânză şi cartofi

Credeai că cele mai bune piroşti sunt cele cu brânză dulce şi smântână? Ei bine, şi cele aperitiv cu brânză şi cartofi sunt un deliciu.
De ce ai nevoie pentru piroşti cu brânză şi cartofi
Pentru aluat
300 g făină
½ cană apă caldă
1 ou
2 linguri smântână
1 praf de sare
Pentru umplutură
500 g cartofi
2 cepe verzi
1 praf de sare
150 g brânză tare, rasă
1 lingură unt
piper
Cum se prepară piroşti cu brânză şi cartofi
Pentru aluat, amesteci toate ingredientele şi frămânţi până obţii un aluat omogen, elastic, dar care nu se ţine de degete. Dă-l la frigider pentru 30 de minute.
Între timp, fierbe cartofii în apă cu sare, scurge-i şi pasează-i ca pentru piure. Adaugă brânza rasă, untul, sare, piper. La final, după ce s-a mai răcorit, pune ceapa tocată. Întinde aluatul şi decupează-l cu gura unei căni. Pune câte 1 lingură de umplutură şi aşază deasupra încă o bucată de aluat. Lipeşte bine marginile şi prăjeşte piroştile în ulei încins, până se rumenesc. Scoate piroştile pe şervete absorbante.
Sursa foto http://savorylove.com