Pizza cu rucola

2 shutterstock pizza jpg jpeg

Cine poate spune nu unei bucăţi de pizza, unei porţii de paste aromate cu busuioc sau unei felii de lasagna? Sunt atât de multe reţete din bucătăria italiană pe care le poţi prepara chiar la tine acasă... Nu ne mai rămâne decât să îţi spunem spor la treabă şi poftă bună!

Ingrediente

  • 5 linguri suc de roşii
  • 50 g mozzarella 
  • 3 felii prosciutto crudo
  • rucola

Pentru blat

  • 200 g făină
  • 4 g drojdie 
  • 1 praf de sare 
  • 75 ml apă caldă
  • ½ linguriţă zahăr
  • 2 linguri ulei

Dizolvi drojdia şi zahărul în apă caldă, pe care o răstorni peste făina amestecată cu sarea. Torni uleiul şi frămânţi până când aluatul nu se mai ţine de degete. Îl acoperi şi-l laşi

să crească, într-un loc cald, până când îşi dublează volumul.

Întinzi o foaie din aluat, peste care pui sosul de roşii şi presari mozzarella rasă. Dai pizza la cuptor, la foc mic, până se rumeneşte uşor aluatul pe margini. Scoţi pizza şi pui  deasupra fâşii de prosciutto crudo şi frunze de rucola. 

FOTO: Shutterstock