Cu această reţetă dorim să-ţi aducem în farfurie savoarea şi gustul inegalabil ale unui preparat uşor, săţios şi prietenos cu silueta.

Dificultate medie/Preparare: 1 h 30'/1 plăcintă

Ingrediente:

Pentru aluat

200 g făină

2 linguri ulei

75 ml apă

½ linguriţă sare

1 lingură oţet

Pentru umplutură

1 ceapă mică

2 linguri ulei

500 g ciuperci

1 praf de sare

piper

3 ouă

250 g brânză rasă, uşor sărată

pătrunjel tocat

Mod de preparare:

Combini apa cu sarea, cu uleiul şi cu oţetul. Pui făina într- un castron, adaugi în mijloc restul ingredientelor şi frămânţi până când obţii un aluat care nu se mai prinde de degete. Îl laşi să se odihnească cât prepari umplutura.

Feliezi ciupercile bine spălate. Toci ceapa şi o aşezi în tigaia cu uleiul încins. Când devine sticloasă, adaugi ciupercile, condimentezi cu sare şi piper, după gust şi ţii până scade apa lăsată, amestecând constant. Dai deoparte şi laşi la răcorit. Baţi ouăle şi le amesteci cu brânza rasă, cu pătrunjel tocat, după gust şi omogenizezi.

Întinzi aluatul şi-l aşezi într-o formă rotundă, tapetată, inclusiv pe margini. Răstorni ciupercile, apoi compoziţia cu ouă, o nivelezi şi îndoi aluatul pe marginea plăcintei. O dai la cuptor până când se rumeneşte frumos.

FOTO: Profimedia

Loading...
Evaluează articolul