Mulţumim Mirelei Luca din Târgu Mureş pentru o reţetă simplă şi delicioasă.

Ingrediente

10 linguri ulei
10 linguri zahăr
10 linguri lapte
1 ou mare
1 plic praf de copt
2 plicuri zahăr vanilat
făină cât cuprinde
2 linguri griş
gem de gutui proaspăt făcut
zahăr pudră, pentru ornat

Mod de preparare

Într-un bol,amesteci oul cu zahărul, zahărul vanilat, laptele şi uleiul. Omogenizezi, apoi adaugi făina şi praful de copt, amestecând până obţii o compoziţie mai groasă. Răstorni pe masa de lucru şi frămânţi, adăugând făină cât este necesară pentru a obţine un aluat omogen. Împarţi în două şi întinzi două foi. În tava tapetată, aşezi prima foaie, presari o lingură de griş, apoi întinzi gemul de gutui. Presari cealaltă lingură cu griş şi aşezi a doua foaie.

Înţepi cu o furculiţă din loc în loc şi dai la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius şi laşi până se rumeneşte frumos. Laşi să se răcească, presari zahăr pudră, porţionezi şi
serveşti.

Loading...