Dacă doriţi să încercaţi o reţetă delicioasă şi simplă, aruncaţi o privire la această plăcintă cu lămâie. Este scăzut de calorii, revigorant şi recomandabil tuturor membrilor familiei.

Ingrediente placintă cu lămâie

Pentru blat:

  • O cană şi jumătate de făină
  • 100 de grame de unt
  • 3 gălbenuşuri de ou
  • 3 linguri de apă rece cu gheaţă

Citeşte şi: Tartă cu mango

Pentru umplutură

  • Suc din 5 lămâi
  • 75 grame amidon (făină de porumb)
  • 6 gălbenuşuri
  • 4 albusuri
  • 45 grame unt
  • O jumătate de pahar lapte rece
  • 150 grame nuci bucăţi

Instrucţiuni pentru plăcinta cu lămâie

1. Începeţi să ungeţi tigaia cu unt. Acest lucru va împiedicaplăcinta să se lipească de ea.

2. Apoi, preîncălziţi cuptorul la 170 de grade Celsius.

3. Începeţi să pregătiţi blatul. Urmaţi câţiva paşi: Luaţi un bol şi primul lucru de făcut este să amestecaţi făina cu untul.

4. Adăugaţi cele 3 gălbenuşuri şi apa necesară pentru a face blatul ca o cocă. Se amestecă bine până se formează o bilă. Se acoperă cu folie de plastic şi se lasă să stea la frigider 15 minute.

5. După ce au trecut cele 15 minute, verificaţi dacă blatul tartei este perfect uniform. În tava cu margini detaşabile întindeţi blatul tartei, dar nu uitaţi să faceţi marginile cu o înălţime de cel puţin 2 cm. Trebuie să fie suficient de ridicat pentru a turna apoi amestecul în el.

6. Coaceţi crusta 25 de minute.

7. După ce s-a copt, lăsaţi să se răcească la temperatura camerei.

8. Acum este timpul să faceţi umplutura cu lămâie. Începeţi prin a strecura sucul din lămâie.

9. Acum, încălziţi sucul într-un vas până dă în clocot.

Citeşte şi: Cum faci ketchup acasă, reţetă originală

10. Luaţi o jumătate de pahar de lapte rece şi adăugaţi în ea cele 75 de grame de amidon. Adăugaţi acest amestec în oala cu sucul de lămâie clocotit. Amestecul se va îngroşa.

11. Adăugaţi gălbenuşurile de ou şi untul. Nu încetaţi să agitaţi.

12. După ce devine cremos, luaţi de foc şi lăsaţi să se răcească la temperatura camerei.

13. Apoi turnaţi acest amestec delicios în blatul făcut anterior şi băgaţi la cuptor pentru încă 15 minute.

14. Pentru bezea, bateţi albuşurile spumă. După ce sunt gata, decoraţi şi adăugaţi bucăţile de nuci. Lăsaţi 3 minute la cuptor ca bezeaua să capete a nuanţă aurie

Lasaţi să se răcească şi serviţi-o cu îngheţată de vanilie.

 

Loading...