Plăcintă cu legume
Nu e de post, dar dacă nu ai chef de carne poţi gări această plăcintă cu legume.
Ingrediente
Pentru aluat
150 g brânză de vaci 150 g făină 150 g unt sare Pentru umplutură 1 ardei gras roşu 3-4 fire de ceapă verde 5 linguri mazăre din conservă 250 g brânză telemea de oi 1 lingură ulei 3 linguri smântână 2 ouă nucşoară rasă frunze de salvie sare piper măcinat
Mod de preparare
Pasezi brânza şi o amesteci cu untul tăiat bucăţele, un praf de sare şi făina. Frămânţi până se formează un aluat omogen, pe care îl laşi la frigider circa 45 de minute. Tai ceapa rondele, o căleşti doar cât să se înmoaie puţin, adaugi ardeiul tăiat cubuleţe şi mazărea scursă. Le căleşti un minut, condimentezi cu nucşoară, sare şi piper, apoi le iei de pe foc şi le laşi să se răcorească.
Baţi separat, într‑un castron, ouăle cu telemeaua rasă şi smântâna, adaugi legumele călite şi le amesteci uşor. Întinzi aluatul în foaie, tapetezi cu el o formă de plăcintă, torni deasupra umplutura, apoi introduci plăcinta cu legume în cuptorul bine încălzit pentru circa 35-40 de minute. Serveşti plăcinta cu legume caldă sau rece, garnisită cu frunze de salvie.