Poţi combina aluatul cu ce umpluturi îţi sunt pe plac. Noi îţi venim în ajutor cu acestă sugestie de plăcintă cu mere, pere şi banane.

Ingrediente pentru plăcintă cu mere, pere şi banane
● 400 g aluat foitaj ● 2 mere
● 1 pară ● 1 lingură zahăr
● 1 banană ● 1 gălbenuş
● 1 lingură fulgi de cocos
● 1 linguriţă scorţişoară
Pentru decor
● 200 ml smântână lichidă
● 100 g zahăr pudră
● scorţişoară

Cum se prepară plăcinta cu mere, pere şi banane

Tai fructele cubuleţe, adaugi zahărul, scorţişoara, fulgii de cocos şi amesteci bine. Le laşi deoparte 10 minute.

Împarţi aluatul în două. Umpli cele două foi cu ameste­cul de fructe şi le rulezi. Aşezi plăcintele în tavă, le ungi cu găl­benuşul bătut şi le dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 20 de mi­nute, până se rumenesc.

Pentru decor, baţi smântâna lichidă rece cu zahărul pudră. Când plăcintele s-au răcit, le acoperi cu frişcă.

Loading...