Propunerea noastră de desert pentru acest început de săptămână este o  plăcintă cu vişine, delicioasă şi rapid de preparat!

Ingrediente pentru plăcintă cu vişine

Pentru aluat
5 ouă
500 g vişine congelate
½ linguriţă bicarbonat
50 g pesmet
50 g făină
75 g îndulcitor
unt, pentru uns tava

Pentru firimituri
80 g făină
15 g îndulcitor
30 g unt

Mod de preparare plăcintă cu vişine

Dezgheţi vişinele şi le pui la scurs într-o strecurătoare. Separi gălbenu­şurile de albuşuri şi freci gălbenuşurile cu îndulcitorul până devin o spumă. Baţi albuşurile spumă, apoi le încorporezi în gălbenuşuri, amesteci şi presari bicarbonatul. Combini făina cu pesmetul, apoi le cerni, le pui în ploaie şi omogenizezi aluatul. Îl răstorni într-o tavă unsă cu unt şi presari vişinele.

Între timp, prepari firimiturile. Amesteci cu mâna făina, untul şi îndulcitorul până când obţii firimiturile pe care le presari peste prăjitură. Dai tava la cuptorul încins 45 de minute.

foto: profimedia

Loading...
Evaluează articolul