Plăcintă cu mere... ca la mama acasă! În combinaţie cu puţină îngheţată, desertul va deveni unul perfect de savurat!

 

Ingrediente

Pentru aluat

  • 120 g unt
  • 50 g zahăr
  • 240 g făină
  • 1 ou

Pentru umplutură

  • 5 mere
  • 1 ou
  • 100 g zahăr
  • 220 g cremă de brânză
  • 1 esenţă vanilie

Pentru topping

  • sos caramel
  • îngheţată de vanilie

​Mod de preparare 

Dai drumul la cuptor la 220 °C. Mixezi untul cu zahărul până când capătă o consistenţă cremoasă, apoi adaugi oul şi făina. Frămânţi până când obţii un aluat care nu se ţine de degete. Întinzi o foaie din aluat şi o aşezi, inclusiv pe margini, într-o formă rotundă de tort, cu inel detaşabil.

Separat, mixezi crema de brânză cu jumătate din cantitatea de zahăr, adaugi oul şi esenţa de vanilie.

Descojeşti merele, le îndepărtezi cotorul, le tai cubuleţe şi presari peste ele zahărul rămas.

Aşezi merele în tavă, peste foaia de aluat, le nivelezi şi întinzi deasupra crema de brânză. Dai plăcinta la cuptor 35 de minute, reducând temperatura la 190 °C după primele 10 minute.

Este gata când are o crustă rumenă. O laşi la răcit înainte să o scoţi din formă. O serveşti cu sos caramel şi îngheţată de vanilie. 

Poftă bună! 

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Tort Alaska.

Loading...