Plăcintă ţărănească

placinta taraneasca jpeg

Un aperitiv pentru întâmpinat cei mai de suflet prieteni!

Ingrediente (1 tavă) 4 ouă 1 gălbenuş 1 lingură suc de roşii ½ cană ulei ½ cană lapte 10 linguri făină 1 pliculeţ praf de copt 100 g cremă de brânză 500 g brânză de vaci sare 1 legătură mărar

Mod de preparare

Scurgi bine brânza de vaci. Separi gălbenuşurile de albuşuri. Freci 4 gălbenuşuri cu puţină sare şi mixezi albuşurile. Peste gălbenuşuri adaugi uleiul, laptele, albuşurile bătute şi făina amestecată cu praful de copt. Mixezi bine.

Încingi cuptorul şi aşezi folie de copt într-o tavă. Torni aluatul în ea şi laşi la cuptor. După 20 de minute îl ungi cu gălbenuşul amestecat cu sosul de roşii şi îl dai din nou la cuptor. Laşi până capătă crustă. Îl scoţi, îl ţii să se răcească şi îl tai în jumătate.

Între timp, speli şi toci mărarul. Amesteci brânza de vaci cu crema de brânză, cu sare, după gust şi cu mărarul tocat. Întinzi pe jumătate din blat, în strat uniform, compoziţia de brânză şi aşezi blatul de deasupra. Laşi să se răcească înainte de a servi.