Prunele se găsesc încă din abundenţă în magazine aşa că de ce nu te-ai bucura de un desert delicios? Încearcă o reţetă simplă de plăcinţele şi fă-le o bucurie celor dragi.

Ingrediente

Pentru blat

280 g făină
1 linguriţă zahăr
12 linguri unt
1 praf de sare
1 linguriţă oţet
8-10 linguri apă rece
1 ou

Pentru umplutură

6-7 prune
4 linguri zahăr
1 lingură amidon de porumb

Mod de preparare

Într-un bol, amesteci făina, zahărul şi praful de sare. Combini cu untul, tăiat cubuleţe. Încorporezi treptat oţetul şi apa rece. Strângi aluatul într-o formă circulară. Acoperi cu o folie şi dai la rece 1 oră.

Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Într-un vas, amesteci prunele feliate, zahărul şi amidonul. Separat, baţi oul cu 1 lingură de apă. Împarţi aluatul în 8 bucăţi. Le aranjezi în 8 forme circulare, apoi le umpli în mijloc, în mod egal, cu amestecul de prune. Ungi marginile cu ou. Împătureşti plăcinţelele o dată şi le înţepi, din loc în loc, cu o furculiţă. Dacă aluatul începe să se înmoaie, îl dai câteva minute la frigider. Coci plăcinţelele, 15-18 minute, până se rumenesc uşor. Laşi la răcit câteva minute înainte de servire.

Sursa https://www.tastesoflizzyt.com

Loading...