Bunătăţi pentru masa de Florii: borş de hribi şi macrou în sos de bere

hribi uscati jpeg

Aşadar, masa de Florii trebuie să fie plină de preparate din peşte. Pentru cei care nu au ţinut post, lucrurile sunt mai simple, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să se bucure şi ei de preparatele minunate din peşte. Duminica de Florii este foarte importantă pentru creştini, ea semnifică intrarea Mântuitorului în Ierusalim. Fiind o sărbătoare mare a Postului Mare, este dezlegare la peşte, o mare bucurie pentru cei ce s-au ostenit să ţină post după rânduiala creştină. Aşadar, masa de Florii trebuie să fie plină de preparate din peşte. Pentru cei care nu au ţinut post, lucrurile sunt mai simple, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să se bucure şi ei de preparatele minunate din peşte.

Pentru aperitiv se pot pune o mulţime de preparate pe masă. În primul rând, trebuie să se pună icre, dar se mai pot pune şi fasole bătută, salată de vinete cu ceapă, ciuperci umplute la cuptor cu usturoi sau salată orientală. Cei care doresc ceva deosebit, pot face felii de pâine prăjită, cu somon, zeamă de lămâie şi capere, un deliciu.

Bunătăţi pentru masa de Florii – borş de hribii

La capitolul ciorbă, o idee excelentă poate fi borşul de hribi. Este excelent, mai ales că nu toată lumea iubeşte borşul de peşte. Iată o reţetă simplă şi delicioasă pentru acest borş. Ai nevoie de: 300 de grame de hribi proaspeţi sau la conservă sau 50 de grame de hribi uscaţi, 2 cepe, 1 morcov, 1 ţelină mică, 1 rădăcină de pătrunjel, 25 de ml de ulei, 1 lingură de făină, 2 linguri de orez, zeamă de lămâie, pătrunjel şi leuştean verde, sare. Pentru cei care nu ţin post, se mai pun 150 de ml de smântână şi un gălbenuş de ou.

Hribii se spală şi se taie felii. Pentru cei uscaţi, aceştia se pun în apă cu 3 ore înainte de a-i prepara. Se fierb în apă cu sare, până se înmoaie. Zarzavatul se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Ceapa se căleşte până se îngălbeneşte, apoi se adaugă făina. Se amestecă şi se pune apoi zeama în care au fiert hribii. Zarzavaturile se sotează şi ele în puţin ulei, apoi se adaugă la ciorbă. Se lasă la fiert şi când sunt aproape fierte zarzavaturile, se pun ciupercile şi orezul spălat, se mai lasă câteva clocote şi se acreşte cu zeama de lămâie. După ce s-a stins focul, se adaugă verdeaţa tocată mărunt. cine nu ţine post, poate adăuga smântâna şi gălbenuşul de ou bătut, treptat, înainte de a pune verdeaţa.

Află cum prepari macrou în sos de bere pe clickpentrufemei.ro.

Află cum prepari macrou în sos de bere pe clickpentrufemei.ro.