Care este secretul lasagnei făcute în casă. Ingredientele care-i dau gustul delicios

Lasagna with cherry tomatoes jpeg

Fie că e vorba de pizza, spaghetti, paste sau lasagna, când e vorba de mâncare italiană, cei mai mulţi dintre noi ne gândim la o gustare savuroasă. Majoritatea, însă, este de acord că mâncarea italiană gătită acasă nu este la fel de gustoasă ca şi cea gătită în restaurant, de bucătarii specializaţi.

Multe dintre specialităţile de paste italiene sunt preparate în casă, iar gustul nu diferă de cele preparate de bucătarii italieni. Când vine vorba de lasagna, însă, nu e acelaşi lucru. ”Nu se prepară la fel de simplu ca şi pastele obişnuite sau pizza, pe care acum o face toată lumea, Cu lasagna e ceva mai mult de lucru şi e nevoie de ingrediente speciale”, spune Ana Stan, o băimăreancă de 40 de ani.

”Copiilor le place foarte mut şi se bucură ori de câte ori gătesc lasagna. În ziua în care le prepar, nu mai am nevoie să gătesc altceva, pentru că nu mai vor să guste alte feluri de mâncare”, mai spune ea amuzată.

Chiar dacă nu este reţeta ei personală, băimăreanca spune că o prepară de ani de zile şi că nu dă greş. ”Ca să obţii acelaşi gust ca şi la restaurant ai nevoie de ingredientele specifice mâncării italiene: oregano, nucşoară, cimbru etc”, dezvăluie ea secretul.

Află cum se face lasagna pe adevarul.ro.

Află cum se face lasagna pe adevarul.ro.