Ce nu ştiai despre capere

Capers jpeg

Oricât ar părea de ciudat, caperele fac parte din familia verzei şi sunt, de fapt, bobocii nedeschişi ai plantei de capere.

Gustul lor este picant şi un pic acrişor şi se intensifică prin conservare în oţet sau în saramură. Sunt apreciate în Franţa, Spania, Italia, Cipru şi în Grecia.

Caperele se folosesc mai ales în sosuri, calde sau reci, şi în marinate, în special în cele de peşte. Sunt foarte bune în combinaţie cu roşii, vinete, paste, carne de pui şi cu măsline. De asemenea gustul lor se armonizează cu majoritatea condimentelor mediteraneene, cum ar fi: busuiocul, oregano, tarhonul, rozmarinul, cimbrul.

Aceste combinaţii se folosesc cu succes în mâncărurile reci, în salatele de peşte şi de legume. În sosurile calde, caperele trebuie puse cu prudenţă, deoarece la temperaturi ridicate îşi pierd gustul şi aroma şi, de aceea, trebuie adăugate numai la final sau cât mai târziu.

sursa foto: Fotolia



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg