Ce poţi să găteşti în cuptorul cu microunde: crutoane, mămăligă şi...

microunde jpeg

Profită de acest aparat electrocasnic din bucătăria ta şi prepară unele dintre cele mai simple alimente în acest tip de cuptor. Începând de la crutoane şi până la chips-uri din cartofi, cuptorul cu microunde va fi aliatul tău în prepararea unor lucruri extrem de simple şi nu te va îngrădi în niciun fel.

Cum faci crutoane în cuptorul cu microunde

Topeşti 2 linguri de unt în microunde şi îl amesteci cu o cană şi jumătate de pâine tăiată cubuleţe. Adaugi mixul de condimente dorit (poţi folosi ierburi italieneşti) şi un praf de sare. Întinzi crutoanele pe o farfurie, într-un strat uniform. Le dai la cuptorul cu microunde, la puterea maximă (high), amestecând la fiecare 30 de secunde, până devin crocante.

image

Cum faci ouă poşate la cuptorul cu microunde

Combini un ou şi 60 ml de apă într-o cană sau un bol termorezistent. Dai la cuptorul cu microunde, la putere mare (high), acoperind vasul, până când albuşul se întăreşte, aproximativ 45 de secunde. Cum fierbi orezul la cuptorul cu microunde

Torni orezul într-un bol cu pereţii înalţi (care rezistă la temperaturile din cuptor) şi adaugi apă cât să îl acopere cu 1.5 cm. Acoperi bolul cu o farfurie. Dai la cuptorul cu microunde, la putere mare (high), 4 minute. Scoţi din cuptor şi amesteci. Continui să dai la microunde în sesiuni de 30 de secunde, amestecând după fiecare etapă, până când se înmoaie orezul.

image

Cum prepari cartofii la cuptorul cu microunde

Pui cartofii tăiaţi cubuleţe (fie cartofi albi, fie unii dulci) într-un vas termorezistent, cu 3 linguri de apă. Acoperi cu folie de plastic şi dai la microunde între 5 şi 10 minute, verificând conţinutul la fiecare câteva minute, până se înmoaie cartofii.

Cum fierbi pastele la cuptorul cu microunde

Umpli un bol mare, termorezistent, cu apă până la jumătate şi adaugi 1 linguriţă de sare. Încălzeşti apa în cuptorul cu microunde, dat la putere mare (high), până dă în clocot. Adaugi 1 cană sau două de paste şi continui să fierbi la microunde, tot la putere mare, 5 minute. Testezi pastele ca să vezi dacă sunt fierte. Continui să le fierbi în cuptor, până când se pătrund.

Cum faci mămăliga la cuptorul cu microunde

Combini 175 g mălai cu 4 căni de apă într-un bol care rezistă la temperaturile din cuptor. Dai vasul la microunde, fără să îl acoperi, la putere mare, 2 minute. Scoţi şi amesteci bine. Dai din nou la cuptorul cu microunde la putere mare, 3 minute sau mai mult, până când apa este absorbită, iar compoziţia a început să se îngroaşe. Scoţi din cuptor şi amesteci bine.

image

Cum faci chips-uri din cartofi la cuptorul cu microunde

Pare greu de crezut? Potrivit sheknows.com, trebuie doar să aranjezi feliile subţiri de cartofi într-un singur strat, pe un prosop de hârtie. Dai la cuptorul cu microunde la puterea cea mai mică şi le ţii 3 minute. Întorci chips-urile pe partea cealaltă şi continui să le coci la microunde, întorcându-le din când în când la fiecare minut, până devin crocante.