Cum se pregăteau pe vremuri cei mai buni mici: ingredientul care îi face pufoşi

mici jpeg

Neplipsiţi de pe mesele românilor, indiferent de ocazie, tradiţionalii mititei sunt deosebit de gustoşi dacă alegi să-i prepari acasă. Reţeta nu este complicată, însă necesită mare atenţie la pregătire. Reţeta delicioşilor mititei o găsim la Radu Anton Roman, în cartea „Poveştile bucătăriei româneşti“.

„După părerea mea, la care ţin destul de mult, chiar dacă-s subiectiv din când în când, aşa se făceau micii odată, chiar şi-n Muntenia, cu smântână nefermentată. Frişca asta fermenta, micii creşteau şi se făceau pufoşi, având un gust bun şi sănătos. Chimicalele ca bicarbonatul au infectat târziu bietul mic şi i-au bălăcărit prospeţimea şi fineţea naturale“, scria Radu Anton Roman.

Ingrediente:

1 kg carne de vacă (gât, coadă, antricot) 500 g carne porc (pulpă) 1 vârf de cuţit de chimen pisat 1 linguriţă de boia 1 linguriţă de cimbru uscat 1 vârf de cuţit de ienibahar 1 căpăţână de usturoi, sare, piper, după poftă 2 linguri de smântână nefermentată (frişcă) 4 linguri de supă carne

Află cum se prepară micii pe adevarul.ro.

Află cum se prepară micii pe adevarul.ro.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg