Gutuia, aroma toamnei

1 55263 original jpg jpeg

În Grecia antică, gutuile erau considerate fructele zeiţei Venus. Ele erau folosite pentru a da aromă mâncărurilor şi pentru parfumarea încăperilor.

Fructele sunt în plină maturitate atunci cândcoaja este de culoare galbenă şi au un strat subţire de puf. Gutuile sunt bune atât în stare crudă, cât şi preparate. Datorită gustului acrişor, acestea nu lipsesc din deserturi, cum ar fi compoturile, dulceţurile, jeleurile, pelteaua, prăjiturile sau tartele.

De asemenea, gustul lor îmbunătăţeşte sosurile pe bază de vin roşu, fiind ideale ca umplutură pentru pui la cuptor. Spaniolii, de exemplu, servesc gemul de gutui alături de brânzeturi. Din gutuie se face şi un sos delicios, care se serveşte cu rasol de pasăre, de viţel sau cu friptură înăbuşită.

sursa foto: Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg