Rodia, un supliment nutritiv pentru anemie

Rodia jpeg

Rodia a început să fie populară în toată lumea, datorită beneficiilor pe care le are asupra sănătăţii şi pentru valoarea nutritivă bogată. Rodiile au fost cultivate prima dată în Orientul Mijlociu, apoi în India, dar şi în alte ţări din Asia. Sunt o sursă excelentă de fibre dietetice, conţine vitaminele B, C şi K, importante minerale precum fier, magneziu, fosfor, potasiu, acid folic, mangan, seleniu şi zinc, dar conţine şi acizi graşi omega 6.

Coaja de rodie este folosită în medicamentaţie datorită cantităţii de antioxidanţi pe care-i conţine, cum sunt polifenolii, flavonoidele, antocianinele şi taninurile. În plus, are proprietăţi antivirale, antitumorale şi antiinflamatorii. Fiind relativ scăzut în calorii, acest fruct poate fi savurat de oricine vrea să aibă grijă de siluetă.

Rodia poate fi consumată crudă ca fruct, sub formă de suc, iar cele arile pot fi adăugate în supă, la feluri de mâncare sărată, piureuri şi deserturi, iar seminţele sunt folosite pentru ulei, care are beneficii mai ales în cosmetică.

continuarea pe clickpentrufemei.ro

continuarea pe clickpentrufemei.ro



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg