Rodia, un supliment nutritiv pentru anemie

Rodia a început să fie populară în toată lumea, datorită beneficiilor pe care le are asupra sănătăţii şi pentru valoarea nutritivă bogată. Rodiile au fost cultivate prima dată în Orientul Mijlociu, apoi în India, dar şi în alte ţări din Asia. Sunt o sursă excelentă de fibre dietetice, conţine vitaminele B, C şi K, importante minerale precum fier, magneziu, fosfor, potasiu, acid folic, mangan, seleniu şi zinc, dar conţine şi acizi graşi omega 6.
Coaja de rodie este folosită în medicamentaţie datorită cantităţii de antioxidanţi pe care-i conţine, cum sunt polifenolii, flavonoidele, antocianinele şi taninurile. În plus, are proprietăţi antivirale, antitumorale şi antiinflamatorii. Fiind relativ scăzut în calorii, acest fruct poate fi savurat de oricine vrea să aibă grijă de siluetă.
Rodia poate fi consumată crudă ca fruct, sub formă de suc, iar cele arile pot fi adăugate în supă, la feluri de mâncare sărată, piureuri şi deserturi, iar seminţele sunt folosite pentru ulei, care are beneficii mai ales în cosmetică.