Delicios! Acesta este cuvântul care defineşte cel mai bine desertul pe care ţi-l recomandăm astăzi. Reţeta de portofele cu brânză e numai bună de preparat într-un weekend, pentru a-i răsfăţa pe cei dragi cu ceva dulce.

Ingrediente Portofele cu brânză

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 3 ouă
  • 5 g drojdie
  • 200 ml lapte cald
  • 50 g smântână
  • 100 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • coajă de lămâie bio
  • 2 plicuri zahăr vanilat

Pentru umplutură:

  • 500 g brânză proaspătă de vaci
  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • 100 g smântână
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • coajă rasă de lămâie
  • 40 g griş
  • gem de zmeură
  • 1 ou, pentru uns

Mod de preparare Portofele cu brânză

1 Freci drojdia cu o lingură de zahăr până devine lichidă. Topeşti restul de zahăr în lapte, pe care-l torni treptat peste făina cernută şi începi să frămânţi. Adaugi ouăle, sarea, smântâna, drojdia, zahărul vanilat şi coajă de lămâie rasă, după gust. Frămânţi 10-15 minute până când obţii un aluat moale, care nu se mai ţine de degete. Îl acoperi şi-l laşi să crească până îşi dublează volumul, apoi îl împarţi în jumătate.

2 Pentru umplutură, mixezi brânza, bine scursă, cu ouăle, smântâna, sarea, zahărul, esenţa de vanilie, grişul şi coajă de lămâie, după gust. La final, trebuie să obţii o cremă fină.

3 Întinzi din fiecare bucată de aluat o foaie pe care o decupezi în 4 pătrate egale. Decupezi din marginile laterale ale fiecărei bucăţi de aluat câte un triunghi. Pui pe mijlocul aluatului 2-3 linguri de umplutură de brânză şi 1-2 linguri de gem, apoi treci marginile decupate peste umplutură, astfel încât triunghiurile decupate să fie pe deasupra umpluturii. Repeţi cu restul bucăţilor de aluat până termini umplutura. Ungi portofelele cu oul bătut, le aşezi într-o tavă tapetată, cu spaţii între ele, şi le laşi să crească 10-15 minute, apoi le dai la cuptor până când se rumenesc.
 

Loading...