Aceste portofele cu carne sunt aperitivul perfect pentru orice masă. Le poţi servi cu sosuri picante sau cu usturoi, sau chiar le poţi schimba umplutura de carne. Fă-le vegetariene sau pline de brânză, este o reţetă cu care te poţi juca. 
 
 
 
 
 

 Ingrediente petntru portofele cu carne 

Pentru aluat
 500 g făină
5 g drojdie
1 linguriţă zahăr 
2 linguri unt 
sare 
200 ml lapte
 
Pentru umplutură 
2-3 fire ceapă verde 
1 ou z
1 lingură smântână 
 2 linguri ulei 
400 g carne de curcan tocată 
1 gălbenuş bătut 
 

Mod de preparare: 

Dizolvi drojdia în laptele cald, pe care-l torni peste făina cernută. Adaugi zahă­rul, sarea şi untul topit, apoi începi să frămânţi până când obţii un aluat moale, care nu se mai prinde de mâini. Îl acoperi şi-l laşi la crescut, într-un loc cald, până când îşi dublează volumul.  Tai mărunt firele de cea­pă şi le căleşti în uleiul încins, 2-3 minute, apoi adaugi carnea tocată. Ţii compoziţia pe foc până când se rumeneşte uşor carnea şi scade zeama lăsată, o dai deoparte şi o laşi la răcorit, apoi o amesteci cu oul şi cu smântâna. Întinzi o foaie din aluat pe care o tai în pătrate de aproximativ 7 cm. Pui în fiecare pătrat umplutură, le împătureşti şi le lipeşti marginile cu gălbenuş. Aşezi portofelele într-o tavă cu hârtie de copt şi le dai la cuptor până când se rumenesc. 

 

Loading...