Cu greu te vei opri din a mânca doar o bucăţică din această prăjitură cu cacao şi cocos.

Ingrediente
Pentru blat
● 490 ml lapte
● 290 g făină
● 290 g zahăr
● 40 g cacao
● 18 g praf de copt
● 200 g ciocolată neagră
Pentru glazură
● 100 g ciocolată neagră
● 100 ml smântână,
Pentru frişcă
● fulgi de cocos
● unt,pentru uns tava

Cum se prepară prăjitura cu cacao şi cocos

Pentru blat, amesteci făina cu zahărul, praful de copt şi pudra de cacao. Torni laptele şi amesteci bine pentru a nu face cocoloaşe. La final, încorporezi ciocolata tă­iată bucăţele. Torni aluatul într-o tavă unsă cu unt. Coci prăjitura 45-55 de minute, la 180 °C.

Pentru glazură, încălzeşti smântâna, adaugi ciocolata ruptă şi amesteci până se topeşte. Torni glazura peste prăji­tură, presari fulgi de cocos, după gust şi o dai la frigider o oră.

Loading...