Eşti fanul deserturilor cu mere dar şi a celor cu cafea? Acum ai cele două arome combinate în cea mai bună prăjitură cu mere şi cafea.

De ce ai nevoie pentru prăjitură cu mere şi cafea

Pentru glazură

5 linguri zahăr brun

1 linguriţă scorţişoară

4 linguri unt

150 g făină

Pentru blat

500 g făină

1 linguriţă praf de copt

1 praf de sare

300 g zahăr

12 linguri unt

3 ouă

1 linguriţă esenţă de vanilie

1 lingură suc de lămâie

300 ml iaurt

3 mere

Cum se prepară prăjitură cu mere şi cafea

Pentru glazură, amesteci untul topit cu restul ingredientelor până se omogenizează.

Separat, amesteci făina cu praful de copt şi un praf de sare. Mixezi zahărul cu untul până capătă o consistenţă cremoasă, adaugi ouăle, unul câte unul, esenţa de vanilie, zeama de lămâie, merele rase şi stoarse şi iaurtul. Încorporezi făina şi torni jumătate din compoziţie într-o tavă tapetată. Pui jumătate din compoziţia de glazură, restul compoziţiei de aluat şi glazura rămasă. Dai prăjitura la cuptor până trece testul scobitorii.

Sursa foto http://spicedblog.com

Loading...