Prăjitura cu mere şi griş

prajitura de post cu mere rase in aluat jpeg

Prăjitura cu mere şi griş este o prăjitură veche, pe care gospodinele adoră să o facă, deoarece se prepară rapid şi este delicioasă.

Ingrediente pentru prăjitura cu mere şi griş

1,5 kg de mere

200-250 de grame de unt sau margarină, dacă o faceţi de post

1 cană de făină

1 cană de griş

1 cană de zahăr

1 plic de praf copt

1 plic de zahăr vanilat

200 de grame de nucă măcinată

scorţişoară, după gust

Cum se prepară prăjitura cu mere şi griş

Speli bine merele, le razi pe răzătoarea mare, cu tot cu coajă şi le amesteci cu scorţişoara. Într-un vas, separat, combini ingredientele uscate, adică făina, zahărul, praful de copt şi grişul. Împarţi amestecul în două părţi şi procedezi la fel şi cu merele rase, care nu se pun la fiert, iar untul îl împarţi în 3 cuburi egale.

Ungi o tavă cu primul cub de unt, toarni prima parte din amestecul de griş, apoi o parte din mere, următoarea parte de griş cu făină, o parte de unt şi merele. La final, pui restul de unt, tăiat bucăţi mai mici şi nucă măcinată, după gust.

Dai la cuptorul încins aproximativ 40-45 de minute. Scoţi prăjitura, o laşi la răcit şi o tai .