Cu un conţinut important de antioxidanţi, afinele sunt fructe ce nu ar trebui să lipsească din alimentaţia zilnică, indiferent că sunt consumate proaspete, congelate, sau sub formă de ceai.Fructele conţin antioxidanţi numiţi antocianină, vitamina C, vitamine din complexul B, vitamina E, vitamina A, cupru, seleniu, zinc, fier, calciu, mangan, vitamina K, vitamina E, fosfor şi seleniu tanin, pectine, mirtilină (un echivalent vegetal al insulinei), zaharuri, acizi organici (citric, malic, oxalic, succinic, lactic). Proprietăţile afinelor se menţin chiar şi după ce fructele sunt uscate.

Ingrediente:


Pentru blat

 300 g făină

200 g zahăr
50 ml lapte

3 ouă

100 g unt
5 ml esență de vanilie
1 plic praf de copt

1 praf de sare

Pentru mousse
 650 g piure de afine

450 ml smântână lichidă

250 g zahăr pudră

50 ml lapte

30 g gelatină

5 ml esență de vanilie


Mod de preparare:

Pentru blat, combini făina, praful de copt și sarea. Separat, bați ouăle cu zahărul, adaugi laptele, untul topit și vanilia, apoi încorporezi ingredientele uscate și amesteci până obții un aluat omogen, ca o smântână groasă. Torni aluatul în tava ta- petată și dai la cuptorul preîncălzit, la 180 C, până trece testul scobitorii.
Pentru mousse, prepari gelatina conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi o răcești și o amesteci cu piureul de afine, cu zahărul și cu vanilia. Bați smântâna, care trebuie să fie foarte rece, și o încorporezi în crema de afine. Așezi mousse-ul pe blatul răcit, dai prăjitura la rece, câteva ore, apoi o decorezi după imaginație.

Loading...