O prăjitură cu două blaturi, glazură delicioasă şi o budincă extraordinară. Trebuie să prepari această prăjitură, fie că o faci doar pentru tine, ca să te răsfeţi, fie că o pregăteşti pentru musafirii tăi.

Ingrediente:

Pentru blatul alb
6 albuşuri
6 linguri zahăr
4 linguri făină
200 g nucă de cocos
Pentru blatul negru
4 ouă
4 linguri făină
150 g zahăr
1/2 plic praf de copt
1 mână de nucă
2-3 linguri de cacao
Cremă de budincă
1 litru lapte
6 linguri zahăr
2 plicuri budincă vanilie
Glazură
2 ciocolate cu lapte (400g)
2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare: 

Bate spumă cele 6 albuşuri şi adaugă în ploaie zahărul. Apoi pune făina şi nuca de cocos. Întinde compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Bate spumă celelalte 4 albuşuri, adaugă zahărul, gălbenuşurile, făina, cacao şi nuca. 

Adaugă crema neagră peste compoziţia albă şi pune la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade. 

Pregăteşte budinca, aşa cum scrie pe spatele plicului. Las-o la răcit apoi aşeaz-o uniform peste blatul scos din cuptor şi puţin răcit. Topeşte ciocolata cu uleiul pe bain marin şi adaug-o peste budincă. Lasă totul la frigider peste noapte şi apoi serveşte. 

 

Loading...