Îţi doreşti un desert aromat şi delicios? Atunci trebuie să prepari această prăjitură cu pepene galben, indiferent de cât timp ai. E un desert potrivit pentru un weekend leneş!

Prăjitură cu pepene galben

 

Ingrediente

 
  • 1 pachet aluat foitaj dezgheţat
 

Pentru cremă

 
  • 500 ml smântână pentru frişcă
  • 10 g gelatină
  • ½ pepene galben feliat şi fără seminţe
  • 6 linguri zahăr
  • 3-4 linguri zeamă de lămâie
 

Pentru decor

 
  • ½ pepene galben, tăiat feliuţe, fără seminţe
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 2 portocale 
  • 1 frunză de mentă
  • zahăr pudră
 
Mod de preparare
 
1 Stropeşti feliuţele de pepene pentru decor cu zeama de lămâie.
 
2 Aşezi o foaie de aluat într-o formă de tort tapetată, iar din cealaltă foaie faci un rulou pe care-l aşezi pe margine. Dai tava la cuptor 20 de minute, o scoţi şi laşi la răcit.
 
3 Pentru cremă, mixezi pepenele cu zahărul şi cu zeama de lămâie. Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj, apoi o încorporezi în piureul
de pepene şi dai compoziţia la rece. Mixezi smântâna rece, apoi o omogenizezi în amestecul cu pepene şi o întinzi în blat. Feliezi portocalele şi le îndepărtezi pieliţele, apoi le aşezi împreună cu feliuţele de pepene peste cremă, pui frunza de mentă, decorezi cu zahăr pudră şi dai prăjitura la frigider câteva ore.
Loading...