Prunele sunt fructele vedetă al acestei perioade. Şi în combinaţie cu scorţişoară, orice desert se transformă într-un deliciu culinar.

De ce ai nevoie pentru prăjitură cu prune şi cu scorţişoară

Pentru aluat

125 g făină

1 linguriţă praf de copt

125 g zahăr

1 linguriţă esenţă de vanilie

110 g unt

2 ouă

12-15 prune

coaja de la ½ de lămâie

Pentru aluatul sfărâmicios

125 g făină

100 g zahăr

¼ linguriţă scorţişoară

110 g unt

Cum se prepară prăjitura cu prune şi scorţişoară

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Speli prunele, le îndepărtezi sâmburii şi le tai în patru. Pentru blat, amesteci făina cu zahărul, esenţa de vanilie, coaja de lămâie, praful de copt, untul şi ouăle. Frămânţi până obţii un aluat moale, pe care-l aşezi în tavă. Presari uniform  prunele şi le presezi uşor.

Pentru aluatul sfărâmicios, frămânţi toate ingredientele până obţii un aluat omogen, pe care-l rupi bucăţele peste prune. Dai tava la cuptor aproximativ 50 de minute, până se rumeneşte prăjitura. O laşi 10 minute înainte să o scoţi din tavă.

Sursa foto http://platedcravings.com

Loading...