Poţi să foloseşti orice fructe pentru prăjitura Pavlova, dar parcă este mai mai bună atunci când o serveşti alături de citrice, deoarece gustul lor uşor acrişor se potriveşte cu crema fină şi blatul crocant.

De ce ai nevoie pentru prăjitură Pavlova

Pentru blat

4 albuşuri

230 g zahăr

2 linguri amidon

1 lingură oţet

1 linguriţă esenţă de vanilie

Pentru cremă

300 g frişcă

1 linguriţă esenţă de vanilie

1 mango

1 kiwi

¼ ananas

afine

2 linguri zeamă de lămâie

Cum se prepară prăjitura Pavlova

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă cu hârtie de copt, pe care ai desenat în prealabil două cercuri de dimensiunea unui blat de tort.

Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul, adaugi amidonul, oţetul şi esenţa de vanilie. Împarţi compoziţia în jumătate şi o aşezi în cele două cercuri desenate. Ţii blaturile la cuptor până când se rumenesc uşor, apoi stingi focul şi laşi blaturile la răcit.

Baţi frişca cu esenţa de vanilie şi zeama de lămâie, tai fructele cubuleţe şi le laşi la scurs.

Pui pe prima felie de bezea jumătate din frişcă şi fructe, aşezi a doua felie şi pui deasupra restul de frişcă şi fructe.

Sursa https://prettysweetblog.wordpress.com

Loading...