Un desert delicios pentru zilele călduroase, prăjitura pufoasă cu cremă şi căpşuni te va cuceri imediat.

Ingrediente pentru prăjitură pufoasă cu cremă şi căpşuni

Pentru blat

100 g unt, la temperatura camerei

200 g zahăr

2 ouă

1 linguriţă praf de copt

1/4 linguriţă sare

180 g făină

180 ml lapte

1 linguriţă esenţă de vanilie

400 g căpşuni

Pentru cremă

250 g cremă de brânză, la temperatura camerei

60 g zahăr pudră

250 g frişcă

Mod de preparare - Prăjitură pufoasă cu cremă şi căpşuni

Într-un bol, baţi  zahărul cu untul până la omogenizare. Adaugi ouăle, praful de copt şi sarea. Încorporezi treptat făina şi laptele. Combini cu esenţa de vanilie. Torni aluatul într-o tavă unsă cu ulei şi presărată cu puţină făină. Dai la cuptorul încins 18-20 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.

Laşi să se răcească complet. Mixezi crema de brânză cu zahărul pudră şi frişca rece. Ungi blatul uniform cu cremă. Aşezi căpşunile feliate una lângă alta sau decorezi după imaginaţie. Dai la rece 2-3 ore înainte de servire.

Sursa https://lilluna.com

Loading...